Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z jabłek

Jabłka umyć, nakłuć delikatnie igłą. Zagotować 3 litry wody, wrzucić jabłka i gotować 5 minut, wyjąć łyżką cedzakową, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą i wsypać 1/3 porcji cukru, pozostawić do następnego dnia. Ponownie zagotować jabłka, a kiedy płyn zacznie wrzeć, odstawić i dosypać kolejną 1/3 część cukru i zostawić do następnego dnia. Znowu dosypać cukier i zagotować. Do wyparzonych i wypłukanych spirytusem słoików przełożyć gorącą konfiturę i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.04.2011 01:14
pycha
Margo1 11.04.2011 01:14
pycha
Roman5 18.02.2011 17:38
prosty przepis
romanrafal
romanrafal 16.02.2011 14:57
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak