Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frittata warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mieszanka warzyw mrożonych 1/2 opakowania
jajko 3-4 szt
sól
pieprz
ser żółty 4 plasterki
oregano
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frittata warzywna

Warzywa mrożone (najlepiej brokuły, marchewka, brukselka, kalafior, groszek) obgotowujemy w osolonym wrzątku.

Jedną cebulę kroimy w kostkę i rumienumy na oliwie.

Gdy ostygnie mieszamy ją z jajkami, pokrojonym na kawałeczki żółtym serem (jeżeli używamy sera w kawałku najlepiej zetrzeć go na tarce), solą, pieprzem i oregano.

Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą, równomiernie rozkładamy w nim obgotowane warzywa a następnie zalewamy miksturą jajeczną.

Drugą cebulę kroimy w krążki i układamy je na wierzchu frittaty.

Zapiekamy przez ok 12-15 minut (aż się zarumieni) w piekarniku nagrzanym do 170 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.08.2011 23:49
Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak