barszcz ukraiński

barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    30 dag
  • biała kapusta

    15 dag
  • pomidory

    2
  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • mąka

    3 dag
  • śmietana

    12 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić na małe kawałeczki. Zalać wywarem z mięsa ok. 6 szklanek i gotować. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaczki. Gdy warzywa i ziemniaki będą prawie miękkie dodać do zupy pokrojone w ćwiartki pomidory. Śmietanę rozmieszać z mąką zagęścić zupę i zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat