Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z żółtym serem

Mięso rozbić, wkładając do torebki foliowej, na cieniutkie plastry. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem. Położyć na nim plaster żółtego sera.
Plastry mięsa z serem zwinąć w roladki. Położyć na talerzu spojeniem do dołu, wstawić na pół godziny do lodówki. Jajka rozkłócić na talerzu, osolić. Każdą roladkę obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, roladki obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, przełożyć do naczynia żaroodpornego
Naczynie z roladkami włożyć do zimnego piekarnika, zapiekać 15 minut w 200 stopniach C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/Madija 27.07.2012 22:50
smacznr
kasienka23 19.12.2011 11:35
lubię :)
bernadetta2 26.09.2011 10:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak