Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane borówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
gruszki 6 szt
cukier 50 dag
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane borówki

Borówki przebrać, umyć, osączyć, przesypać do miski i zalać wrzątkiem, pozostawić na godzinę. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w ósemki. Z wody i cukru ugotować syrop. do wrzącego syropu dodać gruszki i gotować, aż staną się szkliste. Odcedzić borówki, dodać do gotujących się w syropie gruszek i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Słoiki ugotować, wysuszyć i wraz z pokrywkami wypłukać spirytusem. Nakładać do nich gorące borówki i zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.02.2011 08:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak