Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane cukinie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode cukinie 2 sztuki
cebula 2 sztuki
pomidor 2 sztuki
Posiekane zioła: pietruszka, mięta i oregano 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz,słodka mielona papryka do smaku
papryka czerwona po 1 strąku
papryka żółta po 1 strąku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane cukinie

Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki. Cebule, pomidory i papryki pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z papryką i czosnkiem. Dodać pomidory, zioła i szczyptę papryki. Smażyć aż sok z pomidorów odparuje. Farsz doprawić solą i pieprzem. Napełnić połówki cukinii. Ułożyć na grillu i piec 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.07.2011 10:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak