Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MEKSYKAŃSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula biała 3 szt
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
kukurydza w puszce 1 szt
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
fasola 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MEKSYKAŃSKA

Mięso mielone i pokrojoną w kostkę cebulę obsmażyć na oliwie.Zagotować 1 litr wody z kostką rosołową,dodać przesmażone mięso i gotować na wolnym ogniu około 30 minut.Dodać czerwoną fasolę,kukurydzę i majeranek oraz tyle wody aby wszystkie składniki były przykryte,gotować około 20 minut.Po tym czasie przyprawić roztartym czosnkiem,ziołami prowansalskimi,koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem.Podawać z bagietką.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 07.09.2011 18:55
pyszności
Dorota59 28.02.2011 16:28
muszę wypróbować
IZABELA29 22.02.2011 10:45
smacznie
Natalia/tubisiek 08.02.2011 17:09
fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak