Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto strudel 1 paczka
jabłka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 12 dag
cukier 10 dag
rodzynki 5 dag
cynamon Prymat 5 gram

Przepis i sposób przygotowania na: strudel

Rozłożone ciasto strudlowe posmarować na 2/3 powierzchni stopionym masłem i posypać przyrumienioną na maśle bułce tartej. Jabłka obrać i poszatkować, wymieszać z cukrem, cynamonem i rodzynkami, położyć na cieście. Pozostałą część ciasta (1/3) posmarować masłem i zawijać strudel, zaczynając od strony z jabłkami, końce zagiąć. Ułożyć na blaszce zwinięciem pod spód, wierzch posmarować topionym masłem, piec 30 minut w 180 stopniach, po wyjęciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 17.02.2011 08:33
lubie to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak