Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Mocca

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 3/4 l
cukier 3 łyżki
kawa 1/2 szklanki
cukier 2 łyżeczki
wiórki czekoladowe 2 łyżki
cappuccino 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Mocca

Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć kawą z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z kawą cappuccino. Dodać proszki do szklanki mleka, a resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczone proszki z cukrem. Ugotować budyń kawowy. Wyłożyć 3/4 masy na biszkopt. Przykryć. Posmarować resztą masy, posypać wiórkami czekoladowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 06.08.2011 12:59
czym mogę zastąpić budyń w tym przepisie?
Rogalik 01.08.2011 20:20
pychotka
irenka 10.03.2011 18:47
na pewno smaczne
Dorota59 21.02.2011 09:54
musi być pyszne
ewasylwia 07.02.2011 14:28
naprawdę robisz świetne ciasta
Agnieszka_B 07.02.2011 14:08
Pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak