Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt.
ogórki kiszone 4 szt.
czosnek ząbki 1 szt.
marchew 1 szt.
por 1/2 szt.
pietruszka 1 szt.
seler 1 szt.
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pietruszka zielona 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z warzywami

Udko wymoczyć i umyć zalać około 2 litra wody. Zagotować, zdjąć łyżką pianę, dodać startą na tarce marchewkę, pietruszkę, selera i pokrojonego pora. Dodać łyżkę warzywka, listek laurowy, ziele i ząbek czosnku. Gotować około 10 min. Pod koniec gotowania, dodać starte ogórki i 1/2 szklanki soku z nich. Gotujemy jeszcze 5 min, zaprawiamy śmietaną. Przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa84 12.04.2011 09:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak