Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 2 szt
oliwa 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sok cytrynowy
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica w sosie musztardowym

Polędwice opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, posmarować oliwą, upiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Cebulę obrać i posiekać, dodać musztardę, masło i mieszając zagotować wszystko w garnuszku, przyprawić cukrem i sokiem cytrynowym. Upieczone polędwice pokroić na plasterki, polać sosem i jeszcze raz wszystko podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 19.12.2011 19:06
pycha
Roman5 16.02.2011 19:07
ale bym zajadal

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak