Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wołowa 60 dag
sól, pieprz do smaku
mąka 3 łyżki
olej 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe

Mięso obrać z łon, pokroić na małe kawałki, dobrze rozbić z obu stron, doprawić solą i pieprzem. Mięso obtaczać w mące z obu stron. Tłuszcz dobrze rozgrzać, kłaść mięso, podsmażyć z obu stron, uważać by mocno nie przypiec. Podlać gorącą wodą, dusić pod przykryciem około 40 minut, obracać mięso i uzupełniać wodę podczas duszenia. Po 30 minutach dodać kostkę mięsną Kucharek. Sos musi być lekko gęsty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 27.09.2011 00:28
super
Jolanta_P-S 08.02.2011 08:08
to para na zdjęciu, dlatego nie wyraźne
bejciu24 07.02.2011 17:59
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak