Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolska kiełbaska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
smalec 1 łyzka
cebula biała 2 szt
ogórek kiszony 1 szt
sałata 1 szt
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolska kiełbaska

W szerokim garnku układamy warstwę kiełbasy .Zalewamy woda do linii jej powierzchni.Dodajemy smalec i oliwę lub olej i pomału podgrzewamy .Po odparowaniu wody przykrywamy pokrojona w piórka cebula i przykrywamy pokrywką . Usmażoną kiełbasę kroimy na plastry i układamy na liściach sałaty i podajemy z pokrojonym ogórkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 31.03.2013 17:26
swojsko :)
IlonaAlbertos 29.12.2011 01:09
Taka kiełbaska do syta.
Edyta38 30.06.2011 08:07
extra
edyta44 13.02.2011 14:29
pycha
MAŁY 10.02.2011 15:09
pysznie
ben-ka 10.02.2011 15:07
Ciekawe:)
pacpaw 07.02.2011 13:44
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak