Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ziemniaki z grilla

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki młode 4 duże
cebula 1 sztuka
ziołowe serki topione 2 sztuki
czarne oliwki bez pestek 12 sztuk
rozmaryn, sół, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ziemniaki z grilla

Ziemniaki dokładnie wyszorować miękką szczoteczką pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie (20 minut). Ziemniaki odcedzić, ostudzić, przekroić wzdłuż na pół, trochę miąższu wydrążyć łyżeczką. Do miseczki przełożyć miąższ ziemniaków, serek, podsmażoną na oleju cebulkę i pokrojone w krążki oliwki. Dodać łyżeczkę posiekanych igiełek rozmarynu, sól i pieprz, wymieszać. Napełnić połówki ziemniaków, piec na gorącym grillu około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 10.04.2011 22:48
muszę kiedyś spróbować .
Iwona51
Iwona51 30.12.2010 21:04
smaczne
lucyna15
lucyna15 18.06.2010 09:15
polecam naprawde fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak