Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą jabłkowo-budyniową

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
jabłka 1 kg
jaja 2 szt.
sok z cytryny 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 szt.
margaryna 10 dag
woda 0,5 l
galaretka brzoskwiniowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą jabłkowo-budyniową

Jabłka zetrzeć na tarce, skropić cytryną. Wymieszać z jajkami. Dodać 1,5 szklanki wody. Zagotować. Pod koniec gotowania dodać budyń wymieszany z pół szklanki wody. Wlać na połowę biszkoptu. Przykryć drugą połową. Na ostudzony wyłożyć tężejącą galaretkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak