Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik pod kokosową bezą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 szt.
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 4 szt.
jaja 2 szt.
budyń śmietankowy 2 szt.
mleko 2 szklanki
wiórki kokosowe 15 dag
cukier 3/4 szklanki
białko 4 szt.
twaróg 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik pod kokosową bezą

Margarynę rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia. ser wyłóż do miski,a w drugim garnku ubij 2 jajka , 4 żółtka, cukier i cukier waniliowy, tak żeby była puszysta masa. Dodać to do sera i wyrobić mikserem na gładka masę. Budynie wymieszać z mlekiem i dodać to do masy serowej, teraz najlepiej wymieszaj łyżką (masa jest dość rzadka), na koniec dodaj wystudzoną margarynę i wymieszaj.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, i ułóż herbatniki, wylej masę serowa na herbatniki i wstaw do piekarnika na 50 min do temp ok.180-200 stopni. Krótko przed upływem tego czasu przygotuj sobie beze, ubij białka z cukrem na sztywno, wsyp wiórki i wymieszaj łyżką, wyjmij sernik z pieca , rozsmaruj masę kokosowa równo na cieście i wstawić z powrotem do pieca, niech sobie tak siedzi jeszcze 15-20 min. serniczek dość urośnie ale potem równo opadnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak