Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe serduszka w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skórka z pomarańczy dowolna ilość
cukier 1/2 szklanki
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe serduszka w syropie

Obraną skórkę z pomarańczy zalać wodą na ok 4-5godz.Obrać z białej części i wycinać dowolne kształty trójkąty, kółeczka serduszka. Wrzucić do gotującego się syropu przygotowanego syropu z wody i cukru. Gotować, aż skórka zrobi się szklista a woda odparuje. Osuszyć serduszka z syropu. Wkładać do słoiczków i dobrze zakręcić. Dekorować, ciasta, mazurki i desery.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 07.02.2011 11:56
bardzo dobry pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak