Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 15 dag
cukier 7 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda 1 l
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel z czerwonych porzeczek

Z porzeczek zdjąć szypułki, umyć i osączyć z wody. Zagotować i odlać wywar. Owoce przetrzeć przez sito i wlać do wywaru, dodać cukier i szczyptę kwasku cytrynowego, zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda, wlać do wywaru porzeczkowego i ponownie zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 16.02.2011 19:08
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak