Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ceula duża 5 szt.
mąka 1/2 szkl.
woda gazowana 3/4 szkl.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula w cieście

Cebulę obrać i pokroić w plastry, które trzeba rozdzielić na krążki. Mąkę połączyć z jajkiem i wodą gazowaną, zmiksować, dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać tłuszcz, cebulę maczać w cieście, potem w bułce i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Odsączać upieczoną cebulę na papierowym ręczniku aby ściekł nadmiar tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 18.08.2011 10:49
oj wole cebule grilowana:D zdecydowanie mniej kalorii;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak