Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fenkuł z sosem serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szkl
żółty ser starty 1 szkl
posiekany koperek 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: fenkuł z sosem serowym

Bulwy oczyścić, usunąć zniszczone liście z wierzchu, przekroić jak jabłko na ćwiartki i wyciąć twardy głąbik. Fenkuł zalać wrzącą wodą, osolić i gotować 25-30 minut. W garnuszku roztopić masło, dodać mąkę, kiedy spieni się i zbieleje, dolać mleko i pół szklanki wywaru spod fenkułu, jak sos zacznie gęstnieć dodać ser oraz przyprawić gałką muszkatołową, wymieszać. Wszystko połączyć i posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 07.08.2011 22:21
smaczne warzywko
Roman5 15.02.2011 17:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak