Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż Arborio z pomidorami i szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż arborio 500 gram
cienkie zielone szparagi 1 kg
pomidory krojone z puszki 300 gram
szalotki 4 szt
parmezan starty 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
rosół warzywny 1 i 1/2 litra
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż Arborio z pomidorami i szparagami

W rondlu na oliwie szklimy cebulę, dodajemy szparagi pokrojone na kawałki 3 cm, sól i pieprz, przez chwilę podsmażamy wyjmujemy szparagi i dodajemy ryż, zalewamy podczas mieszania stopniowo rosołem. Po 15 minutach dodajemy pomidory podzielone na małe kawałki, razem sosem z puszki, orz szparagi. Gotujemy już tylko tyle by ryż był miękki. Podawać posypane parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 29.09.2011 09:42
pychotka
Renataj 25.09.2011 00:05
Bardzo apetyczny przepis
MAŁGORZATA79 08.02.2011 16:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak