Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka przepiórcze z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 szt
kiełki sojowe
cukinia 3 szt
żółtko jajek 1 szt
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jajka przepiórcze z cukinią

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki, skropić sokiem z cytryny, wymieszać z kiełkami, przelanymi wrzątkiem i osuszonymi. cukinie obrać i pokroić na na 2 centymetrowe plastry, w każdym plastrze wydrążyć wgłębienie i ułożyć je na natłuszczonej blaszce, wstawić na 5 minut do piekarnika w 200 stopniach, po wyjęciu skropić oliwa. Do zagłębienia wbić po jednym jajeczku przepiórczym i wstawić do piekarnika na 7 minut. Utrzeć żółtko z kurzego jaja z oliwą i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Na półmisek z sałatą wyłożyć tuńczyka i oliwki, polać sosem, rozstawić słupki cukinii z jajeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 28.10.2011 11:08
smaczne fajne i szybkie
Mysiunia 06.03.2011 21:12
fajny przepis:)
Roman5 15.02.2011 17:22
pomyslowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak