Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
ceula 2 szt.
pomidory w zalewie 1 puszka
chili 1 łyżeczka
sól, pieprz, papryka do smaku
wołowina 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na ostro

Boczek pokroić w kostkę, wytopić i dodać drobno krojoną cebulkę. zeszklić. Skwarki i cebulę wyjąć. Mięso pokroić w kostkę, włożyć na patelnię, smażyć na dużym ogniu. Wsypać chili, sól i pieprz. Dusić na małym ogniu, podlewać gorącą wodą od czasu do czasu. Dodać pokrojone pomidory z zalewy, skwarki boczku. Dusić jeszcze około 20 minut, przyprawiając jeszcze solą i papryką w proszku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak