Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 3/4 kostki
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
mleko 2,5 szklanki
jajko 6 sztuk
kakao 2 łyżki
galaretka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na zimno.

Masło,cukier i żółtka rozkręcic.Mleko podgrzac tyle,żeby się rozpuściła w nim żelatyna.Mleko z żelatyną wlewac bardzo delikatnie do masy.Białka ubic,dodac do ciasta.Jedną połowę ciasta wylac do tortownicy,odstawic do stężenia.Do reszty masy dodac kakao.Wylac na stężoną białą masę.Na wierzch wylac tężęjącą galaretkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.10.2011 16:11
fajny pomysł
Dorota59 22.08.2011 14:25
uwielbiam takie ciasta
alaaa 23.07.2011 16:35
ciekawy przepis i łatwy do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak