Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi murzynki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 3/4 szklanki
mak suchy 1 szklanka
wiórki kokosowe 5 dag
mleko 2 szklanki
mąka pszenna 2 czubate łyżki
mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki
cukier waniliowy 1 sztuka
palma 1 kostka
Biszkopty 20 dag
wódka 100 ml
woda 50 ml
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi murzynki.

6 białek ubic na sztywną pianę,dodac 3/4 szklanki cukru.Ciągle ubijając dodac mak i wiórki kokosowe.Wylac na blachę.Piec około 30 minut w temp.180stopni. Szklankę mleka zagotowac z 1 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym.W naczyniu rozrobic pozostałe mleko z 6 żółtkami,mąką ziemniaczaną oraz pszenną.Dodac do gotującego mleka.Ugotowac budyń.Ostudzony rozkręcic z palmą.Wyłozyc na ostudzone ciasto.Na kremie układac biszkopty maczane w wodzie z wódką.Na wierzch polac polewę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.02.2014 20:34
pyszne ciacho
angelika14 06.11.2011 10:42
dobre,tanie i proste.Nie da się nie lubić;)
Dorota59 21.08.2011 21:28
warte wypróbowania
irenka 04.08.2011 22:11
świetny przepis i nazwa ciasta
alaaa 23.07.2011 16:34
uwielbiam to ciasto
Elżbieta17 23.05.2011 16:52
Dobre ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak