Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNE PĄCZUSIE Z JABŁKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 50 dag
cukier 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
jajko 4 szt
tłuszcz do smażenia 2 kg
drożdże 8 dag
twarożek 50 (chudy)
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNE PĄCZUSIE Z JABŁKAMI

ZMIKSOWAĆ 3 ŁYŻKI MASŁA Z
CUKREM I JAJAKAMI NA PUSZUSTĄ MASĘ
DODAC SZCYPTĘ SOLI, OTARTĄ SKÓRKE
I SOK Z 1 CYTRYNY.
WKRUSZYĆ DROŻDZE DO MĄKI,WYMIESZAĆ
WSYPAĆ RAZEM DO CIASTA.
DODAĆ TAWAROŻEK, CAŁOŚĆ WYMIESZAĆ
DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ MASY.
OSTAWIĆ CIASTO NA 30 MIN
W CIEPŁE MIEJSCE DO WYROŚNIĘCIA.
ROZGRZAĆ W WYSOKIM NACZYNIU TŁUSZCZ DO SMAŻENIA
DO TEMP.190 STOPNI
DOKŁADNIE UMYĆ I BRAĆ JABŁKA,
PODZIELIĆ NA CZĄSTKI, USUNĄĆ PESTKI
DROBNO POKROIĆ JABŁKA I DODAĆ DO CIASTA
WYMIESZAĆ CIASTO I UFORMOWAC MAŁE KULECZKI
SMAZYĆ KOLEJNO PO 4-5 SZTUK
W ROZGRZANYM TŁUSZCZU.
WYJMOWAĆ NA PAPIEROWE SERWETKI
UPIECZONE PĄCZUSIE DO ODSĄCZENIA
Z TŁUSZCZU I OSTYGNIĘCIA.

NA DUŻY PŁASKI TALERZ WYSYPAĆ CUKIER
PUDER, UKŁADAĆ PĄCZUSIE WARSTWAMI
I OBSYPYWAĆ CUKREM PUDREM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elwal
elwal 03.01.2012 19:55
Zdjęcie z gazety !!!
iwona332 18.09.2010 20:14
super
zuzanna6 06.09.2010 07:46
napewno dobre
Maryś1 04.08.2010 17:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak