Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane kiełbasą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 sztuk
Nadzienie:
kiełbasa 20 dkg
pieczarki 15 dkg
cebula 1 sztuka
tłuszcz
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 200 ml
żółty ser 10 dkg
kajzerka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane kiełbasą i pieczarkami

Z ziemniaków wydrążyć środki, obgotować je w osolonym wrzątku. Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po ostudzeniu wymieszać z jajkiem i wcześniej namoczoną i odciśniętą bułkę. Doprawić. Wymieszać. Taką masą wypełnić ziemniaki, wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną, posypać startym serem i upiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.04.2011 15:05
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak