Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso bez kości 1 kg
cebula 2 szt
pomidory 3 szt
smalec 3 łyżki
mąka 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 szkl
ketchup 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy w sosie pomidorowym

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę, podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem około pół godziny. Pmidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cząstki, włożyć do mięsa. Następnie wlać przecier pomidorowy, ketchup, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z makaronem lub ziemniaczanymi plackami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 03.03.2014 22:22
super obiad
IlonaAlbertos 01.05.2013 15:31
Smaczny obiad.
mirosława4 07.02.2011 13:58
pyszne mięsko
Monika193
Monika193 07.02.2011 11:12
pyszny jest taki gulasz
Małgorzata113 07.02.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak