Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa inaczej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 500 gram
makaron kokardki 200 gram
pomidory krojone z puszki 250 gram
por (biała część) 1-2 szt
cukinia 150 gram
kapusta włoska 100 gram
cebula 1-2 szt
czosnek 1-2 szt
szpinak 200 gram
boczek wędzony 250 gram
sól do smaku
rozmaryn 1 gałązka
natka pietruszki 3-4 łyżki
woda 1 i 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa inaczej

Gotujemy fasolę i połowę przecieramy. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy dodając po kolei cebule, czosnek, por, rozmaryn, a na końcu resztę składników bez makaronu i całej fasoli. Doprawić solą i pieprzem, zalać wodą i gotować ok 1,5h, po tym czasie wrzucić makaron i fasolę, oraz natkę i ugotować makaron na al dente.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.05.2012 14:24
pychotka;))
Marta1986 15.05.2012 15:37
smaczne
agata1722
agata1722 25.07.2011 21:17
super
halinka1011 07.02.2011 09:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak