Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z kielbaskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
kiełbaski surowe 4-5 szt
marchew 1-2 szt
cebula 2-3 szt
seler korzeniowy mały 1/2 szt
oliwa 2-3 łyżki
rosół wołowy 1 litr
parmezan starty 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z kielbaskami

Cebulę drobno posiekaną rumienimy w rondlu z oliwą. Następne pokrojone w paski dodajemy kapustę*, marchew, seler, doprawiamy i dodajemy chochlę rosołu, dusić do miękkości. W osobnym garnku zagotować kiełbaski w czystej wodzie, a następnie gotować je ok 20 minut w rosole, po tym czasie je wyjąć, a do rosołu wsypać ryż. Kiełbaski obrać ze skórki i mięsko lekko rozdrobnić, na niezbyt małe kawałki i dodać do kapusty. Ryż podgotować i całość przełożyć do rondla, wymieszać. Gdy ryż dojdzie można podawać, posypane parmezanem i pieprzem.

*Kapustę białą można zamienić na włoską jak ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 30.04.2011 10:48
pycha
annagebalska 11.04.2011 08:52
pycha
Monika193
Monika193 07.02.2011 10:03
bardzo lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak