Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galeretka jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 sztuki
cukier 4 łyżki
woda 1/2 litra
sok cytrynowy
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galeretka jabłkowa

Ze szklanki wody, cukru i przypraw przygotować syrop. Do wrzącego włożyć jabłka pokrojone na ćwiartki, ugotować, przełożyć do salaterek. Skórkę z obranych jabłek i gniazda nasienne zalać drugą szklanką wody i gotowac przez 10 minut. Odcedzić, połączyć z syropem. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje zalać wrzątkiem i zagotować. Gdy ostygnie wymieszać z syropem. Zalać jabłka, odstawić do stężenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.11.2011 09:14
świetna
Motorek 27.03.2011 10:33
smaczne
Katarzyna/kate1980 07.02.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak