Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik w wersji light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka razowa 2 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
mleko 400 ml
oliwa 1 łyżka
suszone owoce
słodzik 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik w wersji light

Żółtka, słodzik, mleko i oliwę zmiksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, przyprawę do piernika oraz owoce. Dokładnie wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Piec przez godzinę w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.03.2011 00:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak