Przepis i sposób przygotowania na: Piernik który zawsze się udaje.
Wyjmuję pierniki i dokładnie studzę na kratce. Owijam w folię spożywczą i przechowuję w chłodnym miejscu na około tydzień. Potem przekroję, przełożę warstwą powideł i polukruję.
mąka | 1\\2 kg |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
miód | 1\\2 kg |
cukier | 5 dag |
masło | 1 szt |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | |
jaja | 5 szt |
aromat pomarańczowy | |
woda | niepełna szklanka (wrząca) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: