Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KWAS ŻURAWINOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żurawiny 1 kg.
woda 4 l.
cukier 35 dkg.
drożdże 1 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: KWAS ŻURAWINOWY

Żurawiny przebrać, wypłukać, osączyć i rozgnieść w garnku. Zalać 4 litrami przegotowanej wody. Wstawić na ogień, dodać cukier i dokładnie całość wymieszać. Ostudzić. Następnie dodać drożdże, wymieszać, zlać do butelek, zakorkować i odstawić na 3 dni.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 21.02.2011 16:12
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak