Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z masą migdałową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśnik 8 sztuk
migdały 150 gram
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 ŁYŻKA
rodzynki 50 gram
jajko 3 sztuki
masło 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z masą migdałową

Migdały sparzyć, obrać ze skórki, osuszyć i zemleć. Rodzynki opłukać, osuszyć i posiekać. Oddzielić żółtka od białek.Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać migdały i rodzynki. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z masą migdałową. Naleśniki posmarować masą migdałową i zwinąć w rulony. Naleśniki ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej masłem, posypać cukrem pudrem i zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.07.2013 14:53
To bardzo dobre
bursztynek 21.03.2011 23:42
fajne nadzienie
Patrycja38 14.03.2011 10:26
mniam
misia53 17.02.2011 15:35
Ooo, to może być dobre...
MAR3STA 07.02.2011 19:11
pyszne naleśniki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak