Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z mascaropne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 4 łyżki
cukier 4 łyżki
serek mascarpone 25 dag
kremówka 100 ml
cukier 2 łyżki
kawa rozpuszczalna 1 łyżka
likier kawowy 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z mascaropne

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do białek dodawać na przemian po jednym żółtku, po łyżce mąki i cukru. Ciasto biszkoptowe przelać na płaską blaszkę i upiec. Biszkopt piec przez około 25 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu przełożyć na ściereczce kuchennej i zawinąć na kształt rolady. Serek mascarpone zmiksować ze śmietaną, cukrem, kawą, likierem i cukrem waniliowym. Masą posmarować biszkopt, zwinąć ściśle na kształt rolady.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.01.2014 17:20
rewelacyjna rolada
Seba 05.12.2013 09:43
bardzo smaczna
gusia1000 20.02.2013 00:18
extra słodkość.
mirosława4 31.12.2012 17:04
zapowiada się smacznie,przepis warty wypróbowania :)
kasiaw 27.05.2012 19:09
pycha
anja3107 13.06.2011 09:47
smaczne
Iwusia 26.09.2010 22:21
serek mam to spróbuje zrobić, bo zapowiada się bajecznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak