Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKINIA FASZEROWANA RYŻEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 duże sztuki
ryż 10 dkg.
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
bulion 1 szkl.
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: CUKINIA FASZEROWANA RYŻEM

Cukinię obrać i przekroić na pół a następnie wydrążyć z nich miąższ.
Cebulę obrać i pokroić, paprykę oczyścić i pokroić, razem z cebulą i miąższem z cukinii usmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać gotowany ryż. Wymieszać.
Połówki cukinii nadziewać przygotowanym farszem, ułożyć w formie, zalać bulionem. Do wszystkiego dołożyć łyżkę mąki. zapiekać przez 25 minut w temp. 180 stopni C.
SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 31.10.2011 07:38
fajne zestawienie
Katarzyna74 20.10.2011 12:04
Musi być genialne, uwielbiam cukinię, dzisiaj na pewno to zrobię
RenataZ-et 05.03.2011 12:00
Świetne są takie faszerowane warzywa
MAR3STA 16.02.2011 15:54
ale zjadłabym taką cukinie;)
Margo1 14.02.2011 09:14
ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak