Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z mango

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mango 4 sztuki
cukier 1/2 szklanki
mleko skondensowane 1/2 puszki
woda 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z mango

Przepis podpatrzyłam w telewizji, ale nie pamiętam już nawet w jakim programie.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, odstawić do napęcznienia. Trzy sztuki mango należy zmiksować z cukrem. Następnie dodać do niego mleko skondensowane prosto z puszki ( nie ugotowane!) i wymieszać. Następnie dodać rozpuszczoną w szklance wody żelatynę. Wymieszać. Deser przelać do pucharków i odstawić na około 90 minut do lodówki w celu stężenia. Ozdobić pokrojonym w kostkę mango.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.12.2013 10:39
fajny przepis
Wafelek2601 14.04.2013 12:41
Bardzo dobry
IKrakowianka 21.01.2013 19:04
fajny
natii3624 17.05.2012 19:52
pycha!
adam1f 01.03.2012 00:23
dobry
Zoso 29.02.2012 23:05
smaczny deser
kasiaw 27.05.2011 22:32
ślinka cieknie
Iwusia 26.09.2010 22:20
bardzo ciekawy przepisik :)
babeczka007 02.09.2010 15:13
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak