Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z lanymi kluskami i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30 dkg
jarzyny mieszane 40 dkg
śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
posiekany koperek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z lanymi kluskami i mięsem

Mięso pokroić, zalać wodą i gotować pod przykryciem, posolić, a gdy będzie miękkie dodać pokrojone warzywa, gotować jeszcze 20 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do zupy, doprawić.
Z jajka i mąki zrobić ciasto na kluski, łyżką wkładać do wrzącej zupy, chwilę pogotować.Posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 07.10.2011 17:41
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak