Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 18 proc 0,5 kubka
woda 2 l
sól
ryż
pieprz
włoszczyzna 1 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z ryżem

Do garnka wlać wodę, zagotować.
Na wrzącą wodę włożyć udka i opłukaną włoszczyznę.
Dodać przyprawy, gotować do miękkości.
Wyjąć z zupy udka, dodać koncentrat, zaprawić śmietaną, zagotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryż zalać wodą , osolić i gotować pod przykryciem na lekkim ogniu do całkowitego wchłonięcia wody.
Zupę podawać z ryżem.
Udka wykorzystać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak