Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki zapiekane w beszamelu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśnik 8 sztuk
Farsz: 400 gram
jajko 3 sztuki
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
mleko 500 ml
ser żółty 100 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki zapiekane w beszamelu

Przesmażyć mąkę na 1 łyżce masła, wlać mleko, gotować, aż sos zgęstnieje, zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem. Dodać do sosu surowe jajka, utarty ser i wymieszać. Połowę sosu wymieszać z farszem, nałożyć do naleśników i zwinąć w rulony. Naleśniki ułożyć w formie do zapiekania wysmarowanej masłem, zalać resztą sosu i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak