Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa makowa 1 puszka
drożdże 20 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt
cukier 70 g
mąka 400 g
masło 4 łyżki
mleko 0,5 szkl
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Mleko podgrzać, rozpuścić w nim drożdże.
Utrzeć masło z cukrem, dodawać powoli ucierając żółtka i jajko, połączyć z drożdżami.
Dodać do drożdży mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, dobrze wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkować i posmarować masą makową i zwinąć.
Odstawić do wyrośnięcia .
Piec 1 godz w 180 stop.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.05.2011 13:36
mmmmmmmmmmmmmmmm
Gonia555 25.04.2011 11:36
pysznyyy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak