Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT ZWYKŁY

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1,5 szkl.
mąka ziemniaczana 1 szkl.
mąka pszenna 1 szkl.
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
woda 50 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT ZWYKŁY

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem zwykłym oraz cukrem waniliowym. Do masy dodać powoli wodę, cały czas mieszając. Następnie dodawać stopniowo obie mąki i proszek do pieczenia, wciąż cały czas mieszając. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z ciastem. Wylać na blachę, wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. SMACZNEGO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.02.2011 09:11
nawet jak jest zwykły to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak