Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z mięsa mielonego i ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
ryż 1 szklanka
por 1 szt.
bulion 3 szklanki
marchewka 1 szt.
Majeranek suszony Prymat
sól
masło
olej
fasola szparagowa kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z mięsa mielonego i ryżu

Por oczyść, pokrój w krążki, podsmaż na maśle. Mięso podsmaż na oleju, przypraw majerankiem, solą i pieprzem. Marchewkę oczyść, pokrój. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju, podsmaż ryż. zalej bulionem, dodaj por, mięso, marchewkę i mrożoną fasolkę. Gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Przypraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.04.2011 02:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak