Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsy z indyka w sosie miodowyym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40 dag
bułka 1 szt.
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
mąka ziemniaczana
mąka pszenna
bulion drobiowy 150 ml
cebula biała 2 szt.
masło 1 łyżka
wino białe wytrawne 100 ml
marchewka 1 szt.
sok z cytryny
śmietana 30% 200 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
miód 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsy z indyka w sosie miodowyym

Bułkę namocz, odciśnij, połącz z mięsem i przyprawą kucharek. Uformuj klopsy, obtocz w mące pszennej. ugotuj w bulionie. cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Wlej przecedzony bulion, wino i sok z cytryny, dodaj startą marchewkę. zagotuj. zagęść odrobiną mąki ziemniaczanej i pszennej. Przypraw sola, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj śmietanę, miód, posiekaną natkę, połącz. Polej klopsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 01.11.2011 19:39
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak