Kokosowy biszkopt

Kokosowy biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczna

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1-2 łyżeczki
  • cukier

    1 szklanka
  • wiórki kokosowe

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy je z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie jednolita dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki, mieszamy, następnie dodajemy po dwie łyżki białek ubitych na sztywną pianę i delikatnie mieszamy. Gdy już wmieszamy wszystkie białka dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i pieczemy przez 35- 40 minut w temp. 180 stopni.
Taki biszkopt można podawać zarówno sam, jak i przełożony kremem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

11.02.2013 22:22
bardzo lubię taką wersję biszkoptu

bercik1

27.11.2011 22:39
fajny

Iwusia

29.08.2011 23:19
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat