Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa- krem z kurczaka z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżki
seler 1/2 szklanki pokrojonego
cebula 1
mąka 3 łyżki
wywar z kurczaka 4 szklanki
śmietanka 1 szklanka
mielone migdały 1/4 szklanki
kurczak ugotowany 1 szklanka drobno pokrojonego
gęsta śmietana 1/3 szklanki
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa- krem z kurczaka z migdałami

W rondlu rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim seler i cebulę. Oprószyć mąką, zasmażyć nie rumieniąc. Dolać wywar z kurczaka, śmietankę i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Dodać migdały, mięso i gęstą śmietanę, gotować jeszcze 5 minut. Posypać papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak