Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bita śmietana z galaretką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1/2 opakowania
galaretka brzoskwiniowa 1/2 opakowania
śmietana kremówka 300 ml
cukier puder 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżka
czekolada gorzka 1/2 tabliczki
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bita śmietana z galaretką

Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. wylej cienką warstwą do prostokątnego naczynia, ostudź. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Rozłóż do 4 szklaneczek. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść z wodą, przestudź. Czekoladą polej wierzch deseru. Galaretkę pokrój w kostkę, posyp nią deser. Od razu podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.07.2011 21:54
pyszny deserek;)
rzenia15 01.03.2011 10:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak