Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumiany łosoś na chrupiacej grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 500 gram
cytryna 1 szt
bagietka 1 szt
boczek 100 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Rumiany łosoś na chrupiacej grzance

Łososia pokroic na kawałki. Z soku z całej cytryny, 2 lyzek oliwy, soli, pieprzu zrobic zalewe w ktorej marynowac łososia ok 2 godziny. Boczek pokroic na plastry i podsmazyc na chrupiaco na suchej patelni. Rybe podsmazyc na wytopionym z boczku tluszczu. To samo zrobic z bagietka, ktora najpierw mozna natrzec zabkiem czosnku. Na gorąca grzanke polozyc kawalek łososia i posypac chrupiącym boczkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 20.02.2012 13:45
fajne
iza15 30.12.2011 23:58
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak