Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka zapiekana w jabłku

2.0
(1)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 300 gramów
cebula 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jabłko kwaśne 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka zapiekana w jabłku

Jabłka umyć i osuszyć. Odciąć górę i wydrążyć gniazda nasienne i część miąższu. Jabłko, które wydrążyliśmy pokroić w kostkę. To samo zrobić z cebulą. Podsmażyć jabłka i cebulę razem z kaszanką na niewielkiej ilości smalcu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowany farsz nałożyć na jabłka i zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 18.04.2011 11:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak